Anti-doping

Dopingautoriteit

De KNKF - Sectie Powerliften staat samen met de KNKF voor een eerlijke en schone sport op alle niveaus. Hierbij staat ook de gezondheid van de leden voorop. Om deze reden voert de Dopingautoriteit controles uit bij onze leden.

Bekijk alle actuele informatie en ons actuele dopingreglement bij onze overkoepelende organisatie, de KNKF: https://knkf.nl/doping-in-de-krachtsport/.

Praktisch

Bekijk ook de website van de Dopingautoriteit. Zij zijn bereikbaar via mail, telefoon en Whatsapp voor al uw dopinggerelateerde vragen.

Dispensatie

Indien u medicijnen gebruikt die op de dopinglijst staan, dient u dispensatie aan te vragen. Doe dit bij voorkeur voorafgaande aan de wedstrijd.

Meer informatie en aanvragen op de Dispensatiecommissie webpagina.

Cursus

Wij raden al onze leden en coaches aan de gratis online voorlichtingscursus brons en zilver te volgen bij de Dopingautoriteit: https://elearning.dopingautoriteit.nl/

Verklaring Kosten Dopinggerelateerde Overtredingen

Alle leden dienen voor wedstrijddeelname jaarlijks de Verklaring Kosten Dopinggerelateerde Overtredingen (VDKO) ondertekend aan te leveren bij de sectie. Meer informatie hieromtrent is te vinden op de lidmaatschapspagina.

Video’s

Urinecontrole

Dispensatieprocedure