Veelgestelde vragen

Wedstrijdinfo

Ik ga mijn eerste wedstrijd doen, wat moet ik weten?

Dat kun je lezen in ons Beginnershandboek!

Welke uitzonderingen zijn er in Nederland op de toegestane lijst en het technisch reglement van de International Powerlifting Federation (IPF)?

De IPF Approved List en Technical Rules zijn leidend, maar de volgende zaken worden gedoogd:

  • Riemen die niet op de lijst staan, maar die wel voldoen aan de specificaties uit het Technisch Reglement. Let wel: er mogen geen merklogo’s of namen zichtbaar zijn. Deze moeten afgeplakt worden.
  • Het dragen van boxershorts wordt bij classic- en bankdrukwedstrijden gedoogd.

Kan ik classic stijl meedoen op equipped wedstrijden?

Ja, dat kan ten allen tijden. De resultaten zullen echter wel als equipped tellen, daarom is het niet mogelijk je bij deze wedstrijden te kwalificeren voor classic wedstrijden.

Wat zijn de regels voor beginnerswedstrijden?

Beginnerswedstrijden zijn, zoals de naam al zegt, wedstrijden gericht op beginnende powerlifters. Om hieraan mee te doen hoef je dus geen lid van de bond te zijn. De gang van zaken is hetzelfde als bij reguliere classic wedstrijden, m.u.v. een aantal kledingeisen en het aantal scheidsrechters:

  • Een singlet is niet verplicht. Een broek/legging mag alleen de bovenbenen bedekken.
  • Geen eisen m.b.t. merken
  • Indien je al aan een reguliere wedstrijd mee hebt gedaan, kun je niet meer aan beginnerswedstrijden meedoen.

Bondsinfo

Wat zijn verenigingen, wat doen ze en wat zijn de voordelen?

Verenigingen zijn krachtsportverenigingen en sportscholen die zich aangesloten hebben bij de bond. Naast bekendheid bij alle wedstrijden, zijn het veelal de verenigingen die de wedstrijden organiseren en ondersteunen. Hiervoor bieden zij ieder jaar op de ALV om de organisatie van wedstrijden. Verenigingen zijn dus onmisbaar, want zonder verenigingen geen wedstrijden.

Verenigingen kunnen daarnaast meedoen aan de jaarlijkse bankdrukcompetitie en er is vaak veel kennis en gezelligheid in huis.

Momenteel kost het slechts 125 euro per jaar om als vereniging bij de bond aangesloten te zijn. Als vereniging kun je ook een gezamenlijke contributiefactuur ontvangen van alle leden die voor je uitkomen. Deze kun je dan naar wens zelf doorberekenen aan je leden. Verenigingsleden inschrijven voor wedstrijden is alleen mogelijk door de secretaris/woordvoerder van de desbetreffende vereniging. Verenigingsleden mogen dit dus niet zelf.

Interesse om je in te schrijven als vereniging? Super! Neem dan contact op met de secretaris: Henk Keizer ([email protected]).