Beginnerswedstrijd Powerliften

Strength & Conditioning Center Powerhouse organiseert zaterdag 8 en zondag 9 september de Beginnerswedstrijd Powerliften van de KNKF - Sectie Powerliften.

Beginnerswedstrijd SCC Powerhouse

Toegang voor publiek is gratis!

Blijf up-to-date door SCC Powerhouse te volgens op Instagram (@sccpowerhouse) en Facebook (SCC Powerhouse).

Wedstrijdindeling

Op zaterdag 8 september tillen de volgende drie gewichtsklassen: heren -66, heren -74 en heren -83. Er wordt getild in één sessie van drie groepen.

 • De weging duurt van 12.00u tot 13.30u.
 • De wedstrijd begint om 14.00u.
 • De prijsuitreiking van de gewichtsklassen heren -66, heren -74 en heren -83 vindt aansluitend aan de wedstrijd plaats rond 19.00u.

Op zondag 9 september tillen alle overige gewichtsklassen. Er wordt getild in twee sessies, van beide twee groepen. De ochtendsessie bestaat uit alle dames en de laagste 7 genomineerden uit de -93 heren.

 • De weging van de ochtendsessie duurt van 8.00u tot 9.30u.
 • De wedstrijd begint om 10.00u.
 • De prijsuitreiking van de dames vindt aansluitend aan de wedstrijd plaats rond 14.15u. Let op: de prijsuitreiking van de -93 heren vindt pas ’s avonds plaats, wanneer alle -93 heren getild hebben.

De middagsessie bestaat uit de overige -93 lifters, de -105 heren, de -120 heren en de 120+ heren.

 • De weging van de middagsessie duurt van 12.30u tot 14.00u.
 • De wedstrijd begint om 14.30u.
 • De prijsuitreiking van de gewichtsklassen -93 heren, -105 heren, -120 heren en 120+ heren vindt aansluitend aan de wedstrijd plaats rond 18.30u

Reglementen

Voor deze wedstrijd geldt het wedstrijd- en technisch reglement van de KNKF (zie https://knkf-sectiepowerliften.nl/docs), voor wat betreft de te dragen kleding geldt het volgende:

Het is – in tegenstelling tot andere wedstrijden - níét verplicht een singlet te dragen (mag wel); T-shirt en korte broek (tot boven de knie) volstaan. Verder zijn verplicht:

 • indoor sportschoenen
 • lange sokken (tot de knie) voor de deadlift

Materialen die gedragen mogen worden zijn:

 • knee sleeves
 • polsbandages
 • riem

Niet toegestaan zijn onder anderen:

 • ondersteunende pakken
 • kniebanden
 • straps

Powerlift rondesysteem

Bij binnenkomst meldt u zich bij de inschrijftafel voorin de ruimte. Vanaf daar wordt u verder geholpen. Het is aan te raden rond het aanvangstijdstip van de weging aanwezig te zijn; hoe eerder je gewogen bent, hoe meer tijd je daarna hebt om je rustig voor te bereiden op je wedstrijd.

Er wordt binnen de sessies in de volgende volgorde getild. Voorbeeld: er zijn twee groepen. Alle lifters uit groep 1 voeren eerst alle squatbeurten (3) uit. Vervolgens voeren alle lifters uit groep 2 alle squatbeurten (3) uit. Daarna begint groep 1 met bankdrukken, zij voeren weer alle bankdrukbeurten (3) uit. Enzovoorts tot de laatste groep deadlifters.

Binnen elke groep voeren alle lifters eerst - op volgorde van oplopend gewicht - alle eerste beurten van een lift uit. Vervolgens alle tweede beurten, en tenslotte alle derde beurten. Voorbeeld: bij de eerste beurt squat geeft lifter A 50 kilo op en lifter B 55 kilo. Lifter A begint, vervolgens is lifter B aan de beurt. Bij de tweede beurt squat geeft lifter A 60 kilo op en lifter B 57,5 kilo. Lifter B begint nu en daarna is lifter A aan de beurt.

Natuurlijk is het niet mogelijk om hier alle regels omtrent het wedstrijdverloop en de verschillende lifts uit te leggen. Daarom vindt vóór aanvang van de zaterdagsessie en de zondagochtendsessie (na de weging en vóór de start van de wedstrijd) een korte uitleg van de regels plaats voor diegenen die daar behoefte aan hebben. Gezien de tijdsplanning vrezen wij hier vóór de zondagmiddagsessie geen tijd voor te hebben, maar mochten we vóór lopen op schema dan zullen we - mits de nodige mankracht aanwezig is - ook dan een korte uitleg van de regels verzorgen. U kunt voorts ter plekke altijd iemand van de organisatie of van de overige hulptroepen aanspreken wanneer iets niet helemaal duidelijk is.

Het is daarnaast ook ten zeerste aan te raden uzelf voor te bereiden op de regels zoals die gelden tijdens wedstrijden van de KNKF-Sectie Powerliften, en specifiek de regels omtrent beginnerswedstrijden.

Inschrijven

Deze wedstrijd is uitdrukkelijk bedoeld voor iedereen die graag kennis wil maken met de wedstrijdsport powerlifting, en is dus niet voor lifters die al wat meer ervaring hebben met het doen van wedstrijden. Daarom geldt de regel dat je niet meer dan één bondswedstrijd of beginnerswedstrijd mag hebben gedaan om deel te kunnen nemen aan deze beginnerswedstrijd.

Voor deelname aan deze wedstrijd is het níét verplicht om lid te zijn van de KNKF.

Het is een open wedstrijd, dat wil zeggen dat ook lifters die een andere nationaliteit hebben dan de Nederlandse deel mogen nemen. Deelnemers dienen een identiteitskaart of paspoort te laten zien bij de weging.

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro. U betaalt dit bedrag op het moment van inschrijven. Inschrijven is mogelijk via ons inschrijfsysteem op deze pagina. De inschrijving- en wijzigingstermijn sluit op 18 augustus 2018 om 23.59u. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Adres

SCC Powerhouse
Mercuriusweg 13A
4382NC Vlissingen

(dit is hetzelfde pand als Crossfit Vlissingen)

http://www.sccpowerhouse.nl

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.