NSK Powerliften Classic

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober organiseert DSKV IJzersterk het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Powerliften Classic onder auspiciën van Studentensport Nederland en de K.N.K.F. – Sectie Powerliften.

Wedstrijdindeling

Bekijk alle nominaties hier.

Zaterdag

  • Weging: 11.00 - 12.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 13.00 uur
  • Klasses: 47.0, 57.0 en 72.0 kg dames & 66.0 en 74.0 kg heren

Zondag

  • Weging: 9.00 - 10.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 11.00 uur
  • Klasses: 63.0 en 84.0 kg dames & 83.0, 93.0, 105.0, 120.0 en 120.0+ kg heren

De prijsuitreiking zal na iedere sessie plaatsvinden. Hiervoor dien je in een trainingspak aanwezig te zijn.

Livestream

De wedstrijd zal live te volgen zijn via https://knkf-sectiepowerliften.nl/live.

Resultaten

Iedere deelnemer komt uit voor de stad waar die studeert. Dit staat dus los van een eventuele vereniging waar je ingeschreven bent.

Net zoals bij reguliere wedstrijden zijn er voor de winnaars van iedere klasse medailles.

Daarnaast zijn er voor de sterkste studentensteden bekers te winnen! Iedere studentenstad kan punten verdienen volgens het puntensysteem van de International Powerlifting Federation (IPF). De eerste negen geplaatsten per gewichtsklasse leveren de stad respectievelijk 12, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 punten op. Daarna 1 punt per deelnemer die een totaal heeft gezet. Alleen de beste 5 plaatsingen worden geteld per stad.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro (+ 0,35 administratiekosten). Verder dien je lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften (of een buitenlandse IPF gelieerde bond). Het aantal plaatsen is beperkt en er is geen kwalificatie eis.

De betaling volgt direct na het inschrijven via iDeal of bankoverschrijving. Verenigingen kunnen alleen inschrijven via de naar hun gestuurde uitnodiging.

Informatie & Deelname eisen Studentensport Nederland

Je komt automatisch uit voor de studentenstad waar je studeert. Ben je bij een studentenkrachtsportvereniging aangesloten? Alleen maar beter, maar niet verplicht!

Daarnaast moet je voldoen aan de volgende voorwaarden van Studentensport Nederland (SSN) om mee te mogen doen met een NSK:

  • Je bent voltijd HBO/WO-student.
  • Op het NSK dien je hiervoor een bewijs van inschrijving van de instelling voor het lopende collegejaar te kunnen overleggen.
  • Je hebt de minimale leeftijd van zestien jaar en de maximale leeftijd van dertig jaar.
  • Controleer of er in de stad waar je studeert een OSSO (Overkoepelende Studentsport Organisatie) is die aangesloten is bij SSN. - Bekijk hier alle aangesloten OSSO’s.
    • Is dit het geval? Dan mag je altijd meedoen. Je hoeft geen sportabonnement te hebben bij het studentensportcentrum.
    • Is dit niet het geval en studeer je aan een HBO instelling? Dan kun je ook gewoon meedoen! Je betaalt dan alleen een toeslag van 6 euro op het inschrijfgeld. Dit wordt automatisch verrekend.
  • Afgestudeerd? Indien je na 13 oktober 2017 nog ingeschreven stond bij een opleiding, mag je ook nog meedoen. Neem dan je bewijs van inschrijving van je laatste collegejaar mee.

Iedere nationaliteit is welkom, dus buitenlandse en uitwisselingsstudenten kunnen ook meedoen!

Tip: je OSSO subsidieert vaak een gedeelte van het inschrijfgeld. Vraag dit na bij je eigen OSSO.

Inschrijfformulier

Inschrijven kan hier.

Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik mijn gewichtsklasse wijzigen of mezelf afmelden?

Stuur hiervoor een e-mail naar [email protected]. Het wijzigen van de gewichtsklasse is mogelijk tot en met donderdag 21 september. Bij afmelding wordt het inschrijfgeld niet gerestitueerd.

Dit is mijn eerste bondswedstrijd. Wat moet ik weten?

Voor een goed en veilig verloop van de wedstrijd verwachten wij van iedere deelnemer en coach dat zij op de hoogte zijn van onze reglementen. Denk hierbij aan de kledingeisen voor de atleet en coach, inweegprocedure en regels voor de uitvoering van iedere discipline.

Kan ik op deze wedstrijd een Nederlands record zetten?

Nee, dit is niet mogelijk. Op het Nederlandse Studenten Kampioenschap kun je wel studentenrecords zetten. Deze records kunnen alleen met 2.5kg of een veelvoud daarvan verhoogd worden.

Kan ik mijzelf kwalificeren voor het NK Classic?

Op deze wedstrijd is het mogelijk om jezelf te kwalificeren voor het NK Classic 2019. De kwalificatie-eisen zijn hier te vinden.

Hoe gaat de weegprocedure en kledingcheck zijn gang?

Vlak voor aanvang van de weging (welke 2 uur vóór aanvang van je wedstrijd plaatsvindt) zal er bij de weegruimte een overzicht geplaatst worden van de deelnemers en bijbehorende lotnummers. De inweging verloopt op lotnummer. Let op dat je bij de inweging om een bewijs van inschrijving (van de studie) gevraagd kan worden.

De kledingcheck zal 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd geopend worden. Hier is geen volgorde op basis van lotnummer. Men dient zelf langs de kledingcheck te komen en alle wedstrijduitrusting te laten zien volgens het Technisch Reglement.

Kunnen wij onze stad hier kwalificeren voor de World University Powerlifting Cup?

Deze wedstrijd geldt als kwalificatie voor studentensteden voor de World University Powerlifting Cup 2019 in Tallinn, Estland.

Hoeveel steden Nederland en hoeveel deelnemers die steden mogen sturen, hangt af van de IPF, de FISU en uiteindelijk de Sectie Powerliften. Vanuit de Sectie Powerliften is in ieder geval al de eis dat een studentenstad alleen deelnemers mag sturen die meegedaan hebben aan deze wedstrijd, het NSK 2018.

Locatie

Zaal X2
Gebouw 37 “X"
Mekelweg 8
2628 CD Delft

Bekijk hier de plattegrond!

Datum: 13 & 14 okt 2018

Organisatie: DSKV IJzersterk

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.