NSK Powerliften Classic

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober organiseert DSKV IJzersterk het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK) Powerliften Classic onder auspiciën van Studentensport Nederland en de K.N.K.F. – Sectie Powerliften.

Iedereen is welkom! Entree is 5 euro (alleen PIN).

NSK Powerliften 2019

Nominaties en indeling

Bekijk hier de nominaties.

Zaterdagochtend

 • Weging: 8.00 - 9.30 uur
 • Aanvang wedstrijd: 10.00 uur
 • Klasses: 72.0 en 84.0 kg dames & 66.0 kg heren
 • Na afloop individuele prijsuitreiking

Zaterdagmiddag

 • Weging: 11.30 - 13.00 uur
 • Aanvang wedstrijd: 13.30 uur
 • Klasses: 74.0 en 83.0 kg heren
 • Na afloop individuele prijsuitreiking

Zondagochtend

 • Weging: 8.00 - 9.30 uur
 • Aanvang wedstrijd: 10.00 uur
 • Klasses: 52.0, 57.0 en 63.0 kg dames & 105.0 kg heren
 • Na afloop individuele prijsuitreiking en bekendmaking sterkste studentenstad dames

Zondagmiddag

 • Weging: 11.30 - 13.00 uur
 • Aanvang wedstrijd: 13.30 uur
 • Klasses: 93.0 en 120.0 kg heren
 • Na afloop individuele prijsuitreiking en bekendmaking sterkste studentenstad heren

Livestream

De livestream zal te volgen zijn op onze livestream pagina.

Deelnemersinformatie

Weging

Deelnemers, let op: bij de weging is een geldig paspoort of een geldige ID-kaart vereist. Identificeren is niet mogelijk met een rijbewijs.

Kwalificatie-eisen

Er zijn geen kwalificatie-eisen voor deze wedstrijd, wel deelname-eisen. Zie hieronder.

Prijzen

Het Nederlands Studentenkampioenschap is een teamwedstrijd voor studentensteden. Naast individuele medailles per gewichtsklasse zijn er voor zowel de dames- als herenteams apart bekers voor de drie sterkste studentensteden. Je komt automatisch uit voor de studentenstad waar je studeert. Ben je bij een studentenkrachtsportvereniging aangesloten? Alleen maar beter, maar niet verplicht!

De sterkste stad wordt berekend naar het teampuntensysteem van de International Powerlifting Federation (IPF). De eerste negen geplaatsten per gewichtsklasse leveren de stad respectievelijk 12, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 punten op. Daarna 1 punt per deelnemer die een totaal heeft gezet. Alleen de beste 5 plaatsingen worden geteld voor het dames- en herenteam van iedere stad.

Records

Op deze wedstrijd is het sinds dit jaar ook mogelijk om Nederlandse records te zetten! Dit betreft dus Subjunioren, Junioren of Open records naast de NSK/studentenrecords. Alleen studentenrecordpogingen mogen met 0,5 kg of een veelvoud daarvan verhoogd worden.

Voor Nederlandse records te verbeteren dient men de Nederlandse nationaliteit te hebben. Dit wordt gecontroleerd bij de weging.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 20 euro voor studenten en 30 euro voor alumni (+ administratiekosten) en men dient lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften. Bondsleden van iedere nationaliteit zijn welkom om mee te doen.

Het is ook mogelijk om als buitenlander lid te worden van de KNKF - Sectie Powerliften. Ook leden van bij de IPF aangesloten bonden uit het buitenland zijn welkom. Deze laatste groep kan echter niet kwalificeren voor internationale wedstrijden.

Tip: je overkoepelende studentensport organisatie (OSSO) subsidieert vaak een gedeelte van het inschrijfgeld. Vraag dit na bij je eigen OSSO.

Studentenstatus

Alle deelnemers dienen om in te kunnen schrijven in het bezit te zijn van de studentenstatus bij de Sectie Powerliften. Bekijk hier alle informatie.

VKDO

Alle deelnemers dienen ook het jaarlijkse formulier ‘Verklaring kostenverdeling doping-gerelateerde overtredingen’ (klik hier) ondertekend aan te leveren voor het einde van de inschrijvingstermijn bij bondsecretaris Henk Keizer ([email protected]). Atleten die dit formulier niet tijdig aanleveren worden uitgesloten van deelname.

Inschrijfformulier

De inschrijf- en wijzigingstermijn loopt tot en met 13 september 2019. Er zijn een beperkt aantal plaatsen.

Verenigingen en sportscholen kunnen hun deelnemers alleen inschrijven via de specifieke link in de uitnodigingsmail.

Schrijf je hier in!

Locatie

Zaal X2
Gebouw 37 “X”
Mekelweg 8
2628 CD Delft

http://www.ijzersterkdelft.nl/

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.