Open NK Bankdrukken Classic

Sportcentrum TOPFIT organiseert op zondag 6 september het Open NK Bankdrukken Classic 2020.

Corona maatregelen

Natuurlijk zijn wij heel blij dat we eindelijk weer een wedstrijd mogen organiseren. Het spreekt voor zich dat wij ons volledig confirmeren aan de regelgeving rondom Covid-19. Het is daarvoor belangrijk dat zowel atleten, coaches, officials en publiek zich volledig aan de regels houden en alle aanwijzingen van de organisatie direct opvolgen. Het overtreden van de regels en/of het niet opvolgen van aanwijzingen van de organisatie zal bestraft worden met uitsluiting van deelname en/of begeleiding van wedstrijden tot aan het einde van seizoen 2020-2021.

Deze wedstrijd wordt gehouden in overleg met de gemeente Geldrop-Mierlo en vindt plaats overdekt in de buitenlucht bij TOPFIT.

Binnen in de sportschool is zo voldoende ruimte voor veilig omkleden, wegen en opwarmen (alleen voor deelnemers en coaches toegankelijk).

Toeschouwers

Alle bezoekers dienen van tevoren online een e-ticket te kopen voor een tijdsslot. Deze laat u bij de entree scannen vanaf uw mobiel of geprint op papier.

Tickets zijn te koop in onze ticketshop.

Geen registratie vooraf = geen toegang!

Publiek moet zoveel mogelijk op dezelfde plaats blijven zitten tijdens het timeframe van de wedstrijd/groep waarvoor zij zijn aangemeld. De bezoekersruimte is gescheiden van alle deelnemers- en coachruimtes. Iedereen dient in zijn of haar desbetreffende ruimte te blijven. Volg de looproutes en aanwijzingen van de organisatie.

Deelnemers of wedstrijdcoaches die na hun wedstrijd nog willen kijken, kunnen een verzoek indienen voor een kosteloos bezoekersticket voor een bepaald tijdsslot. Neem hiervoor contact op.

Livestream

Wij doen ons uiterste best de wedstrijd te streamen vanaf deze buitenlocatie. De stream en de uitslagen zullen te volgen zijn via onze livesstreampagina.

Nominaties en indeling

Alle nominaties: Open NK Bankdrukken Classic 2020

Om de risico’s zoveel mogelijk te beperken dienen atleten bij aanvang van de weging aanwezig te zijn. Bij te laat komen volgt uitsluiting voor deelname. Kom niet te vroeg en kom niet te laat.

Wedstrijd I (ochtend)

 • Weging: 8.00 - 9.30 uur
 • Aanvang wedstrijd: 10.00 uur
 • Klasses: alle dames
 • Prijsuitreiking: 11.15 uur
 • Alle atleten, coaches en publiek deze wedstrijd hebben het terrein verlaten: 11.30 uur

Wedstrijd II (middag)

 • Weging: 12.00 - 13.30 uur
 • Aanvang wedstrijd: 14.00 uur
 • Klasses: 59.0 kg tot en met 83.0 kg heren
 • Prijsuitreiking: 15.15 uur
 • Alle atleten, coaches en publiek deze wedstrijd hebben het terrein verlaten: 15.30 uur

Wedstrijd III (avond)

 • Weging: 16.00 - 17.30 uur
 • Aanvang wedstrijd: 18.00 uur
 • Klasses: 93.0 kg tot en met 120.0+ kg heren
 • Prijsuitreiking: 19.15 uur
 • Alle atleten, coaches en publiek deze wedstrijd hebben het terrein verlaten: 19.30 uur

Deelnemersinformatie

Kwalificatie-eisen

Voor het NK dient men de Nederlandse identiteit te bezitten. Dit kan alleen aangetoond worden met een geldige identiteitskaart of geldig paspoort tijdens de weging (dus geen rijbewijs of kopie!).

Voor deze Nederlandse Kampioenschappen gelden geen kwalificatie-eisen.

Anti-doping

Iedere deelnemer en wedstrijdcoach dient zich bekend te maken met de procedures van de Dopingautoriteit. Zij dienen een module te volgen op de e-learning van de Dopingautoriteit.

 • Deelnemers: Module Brons
 • Wedstrijdcoaches: Module Trainer-Coach 3

Registreer je hier met dezelfde naam en hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij de KNKF inschrijving en selecteer bij organisatie KNKF.

De e-learning cursus is de vervanger van het VKDO formulier wat in eerdere jaren verplicht was. Het VKDO formulier hoeft dus niet meer aangeleverd te worden.

Prijzen

Bij deze Open (Senioren) Nederlandse kampioenschappen zijn er medailles voor iedere gewichtsklasse. Daarnaast zal er een beste deelnemer prijs zijn bij zowel de heren als dames. Deze zal gebaseerd worden op de nieuwe IPF Good Lift Points (GLP) formule.

Op dit NK is het mogelijk Nederlandse records te verbreken voor iedere leeftijdsklasse. Mocht dit niet een open (senioren) record zijn, dan dient dit met een 2,5 kg verhoging te gebeuren.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 30 euro (+ administratiekosten) en men dient lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften.

Wedstrijdcoaches

Ook wedstrijdcoaches dienen zich in te schrijven. Dat kan kostenloos via dit formulier tot vrijdag 4 september 20.00 uur. Verenigingen kunnen via hun speciale inschrijflink uit de uitnodigingsmail bovenaan die pagina klikken op “Inschrijven coach”.

Alle wedstrijdcoaches dienen lid te zijn van de KNKF en bovenstaande Dopingautoriteit e-learning coachmodule afgerond te hebben.

Let op: maximaal één coach per atleet. Coaches die niet geregistreerd zijn krijgen geen toegang tot de wedstrijd.

Inschrijfformulier

De inschrijf- en wijzigingstermijn loopt tot en met zaterdag 15 augustus. Er is een maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Het is mogelijk om aan beide wedstrijden mee te doen. Voor beide wedstrijden dient apart ingeschreven en betaald te worden. Let wel dat de mogelijkheid bestaat dat u dan twee keer op een dag zal moeten tillen (één keer classic en één keer equipped) afhankelijk van de indeling.

Verenigingen en sportscholen kunnen hun deelnemers en wedstrijdcoaches alleen inschrijven via de specifieke link in de uitnodigingsmail.

Locatie

Sportcentrum TOPFIT
Parallelweg 11A
5664 AC Geldrop

http://sportcentrumtopfit.nl/

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.