NSK Powerliften Classic

TSKV Spartacus organiseert in het weekend van 10 & 11 oktober het Nederlands Studentenkampioenschap Powerliften Classic 2020.

Corona maatregelen

Deze wedstrijd wordt daarnaast gehouden in overeenstemming met de coronavoorschriften van Tilburg University en gemeente Tilburg.

UPDATE 2020-10-07: Mondkapjes verplicht

Iedereen van 13 jaar dient een niet-medisch mondkapje te dragen op onze wedstrijdlocaties.

De enige uitzondering hierop betreft deelnemers tijdens de normale sportbeoefening: bij het opwarmen en bij het wedstrijdplankier.

Nominaties en indeling

Zaterdag

  • Weging: 11.00 - 12.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 13.00 uur
  • Klasses: 59.0, 66.0, 74.0, 93.0 en 120.0 kg klasse heren
  • Einde wedstrijd inclusief prijsuitreiking 17.30 uur
    • Alle atleten, coaches en publiek deze wedstrijd verlaten het terrein

Zondagochtend

  • Weging: 8.00 - 9.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 10.00 uur
  • Klasses: alle dames
  • Einde wedstrijd inclusief prijsuitreiking 13.30 uur
    • Alle atleten, coaches en publiek deze wedstrijd verlaten het terrein

Zondagmiddag

  • Weging: 14.30 - 16.00 uur
  • Aanvang wedstrijd: 16.30 uur
  • Klasses: 83.0 en 105.0 kg klasse heren
  • Einde wedstrijd inclusief prijsuitreiking 20.15 uur
    • Alle atleten, coaches en publiek deze wedstrijd verlaten het terrein

Toeschouwers

Door de nieuwe coronamaatregelen van de overheid is bij deze wedstrijd geen publiek toegestaan.

Livestream

De wedstrijd is live te volgen via onze livestreampagina: www.powerliften.sport/live

De livestream wordt volwaardig verzorgd door de wedstrijdtechniekcommissie zodat u ook thuis de wedstrijd optimaal kunt volgen.

Deelnemersinformatie

UPDATE 2020-10-07: Entree en looproute

De entree voor het NSK bevindt zich tussen het (gesloten) sportcafé en de tennisvelden. Volg daarna binnen de looproutes en aanwijzingen van de organisatie. Gebruik niet de hoofdingang.

Kwalificatie-eisen

Voor deze wedstrijd geldt geen kwalificatie-eis.

Weging

Deelnemers, let op: bij de weging is een geldig paspoort of een geldige ID-kaart vereist. Identificeren is niet mogelijk met een rijbewijs.

Anti-doping

Iedere deelnemer en wedstrijdcoach dient zich bekend te maken met de procedures van de Dopingautoriteit. Zij dienen een module te volgen op de e-learning van de Dopingautoriteit.

  • Deelnemers: Module Brons
  • Wedstrijdcoaches: Module Trainer-Coach 3

Registreer je hier met exact dezelfde naam en hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij de KNKF inschrijving. Selecteer bij organisatie KNKF.

De e-learning cursus is de vervanger van het VKDO formulier wat in eerdere jaren verplicht was. Het VKDO formulier hoeft dus niet meer aangeleverd te worden.

Prijzen

Dit kampioenschap is een teamwedstrijd voor studentensteden. Naast individuele medailles per gewichtsklasse zijn er voor zowel de dames- als herenteams apart bekers voor de drie sterkste studentensteden. Je komt automatisch uit voor de studentenstad waar je studeert. Ben je bij een studentenkrachtsportvereniging aangesloten? Alleen maar beter, maar niet verplicht!

De sterkste stad wordt berekend naar het teampuntensysteem van de International Powerlifting Federation (IPF). De eerste negen geplaatsten per gewichtsklasse leveren de stad respectievelijk 12, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 punten op. Daarna 1 punt per deelnemer die een totaal heeft gezet. Alleen de beste 5 plaatsingen worden geteld voor het dames- en herenteam van iedere stad.

Inschrijven

Voor de inschrijving dienen zowel deelnemers als coaches eerst lid te zijn van de KNKF. Bondsleden van iedere nationaliteit zijn welkom om mee te doen.

Het is ook mogelijk om als buitenlander lid te worden van de KNKF - Sectie Powerliften. Ook studentleden van bij de IPF aangesloten bonden uit het buitenland zijn welkom. Deze laatste groep kan uiteraard niet kwalificeren voor internationale wedstrijden.

  • Inschrijfgeld deelnemers:
    • studenten 20 euro (+ administratiekosten)
    • alumni 30 euro (+ administratiekosten)
  • Inschrijfgeld wedstrijdcoaches: nvt

Tip: je overkoepelende studentensport organisatie (OSSO) subsidieert vaak een gedeelte van het inschrijfgeld. Vraag dit na bij je eigen OSSO.

Studentenstatus

Alle deelnemers dienen om in te kunnen schrijven in het bezit te zijn van de studentenstatus bij de Sectie Powerliften. Bekijk hier alle informatie.

Wedstrijdcoaches

Ook wedstrijdcoaches dienen zich in te schrijven. Dat kan kostenloos via dit formulier. Verenigingen kunnen via hun speciale inschrijflink uit de uitnodigingsmail bovenaan die pagina klikken op “Inschrijven coach”.

Alle wedstrijdcoaches dienen lid te zijn van de KNKF en bovenstaande Dopingautoriteit e-learning coachmodule afgerond te hebben.

Inschrijfformulier

De inschrijf- en wijzigingstermijn loopt tot en met vrijdag 18 september. Er is een maximum gesteld aan het aantal deelnemers.

Verenigingen en sportscholen kunnen hun deelnemers en wedstrijdcoaches alleen inschrijven via de specifieke link in de uitnodigingsmail.

Locatie

Tilburg University Sports Center
Academielaan 5
5037 ET Tilburg

https://tskvspartacus.nl/

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.