GNSK 2022

Op 11 juni is het onderdeel powerliften op het Groot Nederlands Studentenkampioenschap 2022 (GNSK) in Delft.

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met ruim 2000 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland. Onder de vlag van Studentensport Nederland organiseert het GNSK-bestuur dit jaar de 62e editie in de studentensteden Delft en Den Haag.

Op 10, 11 en 12 juni zullen de studentensporters uit alle studentensteden van Nederland strijden in 18 verschillende sportdisciplines om de titel Nederlands Studentenkampioen. De stad met de hoogste score in het algemeen klassement mag de titel ‘Studentensportstad 2022’ dragen.

Tijdens deze wedstrijd staat alleen het onderdeel deadlift (classic) op het programma.

Bekijk ook de informatie pagina van het GNSK: https://www.gnsk.nl/powerliften/.

Inschrijven gaat via de Overkoepelende Studentensport Organisatie van jouw studentenstad.

Indeling

  • Weging: 10.00 - 11.30 uur
  • Aanvang wedstrijd: 12.00 uur
  • Klassen:
    • Iedereen

Deelnemersinformatie

Studentenstatus

Alle deelnemers dienen om in te kunnen schrijven in het bezit te zijn van de studentenstatus bij de Sectie Powerliften. Bekijk hier alle informatie.

Kwalificatie-eisen

Voor deze wedstrijd gelden geen kwalificatie-eisen.

Weging

Deelnemers, let op: bij de weging is een geldig paspoort of een geldige ID-kaart vereist. Identificeren is niet mogelijk met een rijbewijs.

Anti-doping

Iedere deelnemer dient zich bekend te maken met de procedures van de Dopingautoriteit. Zij dienen de module Brons te volgen op de e-learning van de Dopingautoriteit. Gebruik bij de e-learning hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij uw KNKF lidmaatschap.

Prijzen

Het Nederlands Studentenkampioenschap is een teamwedstrijd voor studentensteden.

De sterkste stad wordt berekend naar het teampuntensysteem van de International Powerlifting Federation (IPF). De eerste negen geplaatsten per gewichtsklasse leveren de stad respectievelijk 12, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 punten op. Daarna 1 punt per deelnemer die een totaal heeft gezet. Alleen de beste 5 plaatsingen worden geteld voor het dames- en herenteam van iedere stad.

Locatie

Gebouw 37 “X”
Mekelweg 8
2628 CD Delft

Wedstrijd is in zaal “Strength” en opwarmen in zaal “Combat”.

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.