GNSK Powerliften

Wageningen Beasts organiseert in het weekend van 10 & 11 juni tijdens het GNSK het onderdeel Powerliften. Dit betreft een officiële powerliftwedstrijd onder auspiciën van de KNKF - Sectie Powerliften.

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met ruim 2000 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland. Studentensport Nederland organiseert dit jaar de 63e editie in de studentenstad Wageningen.

Op 9, 10 en 11 juni 2023 zullen de studentensporters uit alle studentensteden van Nederland strijden in 16 verschillende sportdisciplines om de titel Nederlands Studentenkampioen. De stad met de hoogste score in het algemeen klassement mag de titel ‘Studentensportstad 2023’ dragen.

GNSK Powerliften 2023

Bezoekers

Iedereen is welkom! Entree is gratis.

Livestream

Wordt onderzocht.

Pers

Neem gerust contact op voor al uw vragen.

Professionals

Contacteer ons ons bondsbureau uiterlijk de zondag voor de wedstrijd voor:

  • mogelijkheden omtrent stands en sponsoring
  • toestemming voor overige commerciële activiteiten op de wedstrijdlocatie

Nominaties en indeling

Bekijk hier de nominaties.

De indeling en wedstrijdtijden zijn afhankelijk van het aantal ingeschreven deelnemers en de gekozen gewichtsklassen. Zodra het niet meer mogelijk is om in te schrijven en van klasse te wijzigen, wordt de indeling en het tijdsschema zo spoedig mogelijk bekend gemaakt op deze pagina.

Coachinformatie

Iedere deelnemer mag één wedstrijdcoach meenemen en dient die vooraf te registreren. Registreren kan kostenloos tot de zondag 20.30 uur de week voor de wedstrijd. Wedstrijdcoaches dienen lid te zijn bij de KNKF.

Iedere coach dient zich ook bekend te maken met de procedures van de Dopingautoriteit. Zij dienen de module Trainer-Coach 3 te volgen op de e-learning van de Dopingautoriteit. Gebruik bij de e-learning hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij uw KNKF lidmaatschap.

Clubs dienen de wedstrijdcoaches voor hun leden via de speciale inschrijflink uit de uitnodigingsmail in te schrijven. Inschrijven als wedstrijdcoach voor algemene leden kan via de nominatiepagina.

GNSK specifieke coachinformatie

Indien je als coach gebruik wilt maken van de andere faciliteiten bij het GNSK (overnachting, diner, feest et cetera), dan kun je hiervoor een apart pakket aanschaffen via de GNSK organisatie.

Deelnemersinformatie

In tegenstelling tot het NSK kunnen op deze wedstrijd geen Nederlandse records gezet worden. Er kan alleen met 2,5 kg verhoogd worden. Ook telt deze wedstrijd niet als kwalificatiewedstrijd voor het studenten EK of WK.

Deelname-eisen

Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van de studentenstatus bij de Sectie Powerliften. Bekijk hier alle informatie.

Kwalificatie-eisen

Voor deze wedstrijd gelden geen kwalificatie-eisen.

Weging

Deelnemers, let op: bij de weging is een geldig paspoort of een geldige ID-kaart vereist. Identificeren is niet mogelijk met een rijbewijs.

Anti-doping

Iedere deelnemer dient zich bekend te maken met de procedures van de Dopingautoriteit. Zij dienen de module Brons te volgen op de e-learning van de Dopingautoriteit. Gebruik bij de e-learning hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij uw KNKF lidmaatschap.

Prijzen

Dit kampioenschap is een teamwedstrijd voor studentensteden. Je komt automatisch uit voor de studentenstad waar je studeert. Ben je bij een studentenkrachtsportvereniging aangesloten? Alleen maar beter, maar niet verplicht!

De sterkste stad wordt berekend naar het teampuntensysteem van de International Powerlifting Federation (IPF). De eerste negen geplaatsten per gewichtsklasse leveren de stad respectievelijk 12, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 punten op. Daarna 1 punt per deelnemer die een totaal heeft gezet. Alleen de beste 5 plaatsingen worden geteld voor het dames- en herenteam van iedere stad.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 65 euro (+ administratiekosten) en men dient lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften. Dit bedrag is gelijk aan het GNSK deelname bedrag en is dus inclusief alle GNSK faciliteiten voor het gehele weekend. Je Overkoepelende Studentensportorganisatie (OSSO) hoeft dus niet alsnog voor je te betalen.

Zorg dat je OSSO van je deelname af weet in verband met eventuele subsidie, teamkleding en bijvoorbeeld logistieke aangelegenheden.

Inschrijfformulier

De inschrijf- en wijzigingstermijn loopt van donderdag 9 maart om 19:00 uur tot en met dinsdag 9 mei 12:00 uur conform de algemene GNSK inschrijvingen. Wijzigingen aanvragen kan alleen via onze contactpagina. Er zijn een beperkt aantal plaatsen.

Bekijk hier de nominaties en het inschrijfformulier

Aangesloten clubs kunnen hun leden alleen inschrijven via hun clubportaal voor deze wedstrijd. De wedstrijdsecretaris van iedere club ontvangt hiervoor een uitnodiging per e-mail.

Locatie

Sportcentrum de Bongerd
Bornsesteeg 2
6708 PE Wageningen

https://www.gnsk.nl/

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.