GNSK Powerliften

Wageningen Beasts organiseert in het weekend van 10 & 11 juni tijdens het GNSK het onderdeel Powerliften. Dit betreft een officiële powerliftwedstrijd onder auspiciën van de KNKF - Sectie Powerliften.

GNSK Powerliften 2023

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is met ruim 2000 sporters, begeleiders en vrijwilligers een van de grootste studentensportevenementen van Nederland. Studentensport Nederland organiseert dit jaar de 63e editie in de studentenstad Wageningen.

Op 9, 10 en 11 juni 2023 zullen de studentensporters uit alle studentensteden van Nederland strijden in 15 verschillende sportdisciplines om de titel Nederlands Studentenkampioen. De stad met de hoogste score in het algemeen klassement mag de titel ‘Studentensportstad 2023’ dragen.

Locatie

Sportcentrum de Bongerd
Bornsesteeg 2
6708 PE Wageningen

https://www.gnsk.nl/

Bezoekers

Iedereen is welkom! Entree is gratis.

Livestream

De wedstrijd wordt opgenomen en later geupload. Er is helaas geen bekabeld internet beschikbaar, maar er zal geprobeerd worden te streamen via Eduroam wifi.

De wedstrijd is te volgen via: www.powerliften.sport/live

Pers

Neem gerust contact op voor al uw vragen.

Professionals

Contacteer ons ons bondsbureau uiterlijk de zondag voor de wedstrijd voor:

 • mogelijkheden omtrent stands en sponsoring
 • toestemming voor overige commerciële activiteiten op de wedstrijdlocatie

Nominaties en indeling

Bekijk hier de nominaties.

Zaterdagochtend

 • Weging: 08.00 - 09.30 uur
 • GNSK Accreditatie: 09.00 - 12.00 uur (kan dus ook na de weging)
 • Aanvang wedstrijd: 10.00 uur
 • Klassen:
  • Alle dames klassen
  • Heren 74.0, 120.0 & 120.0+ kg

Zaterdagmiddag

 • GNSK Accreditatie: 09.00 - 12.00 uur
 • Weging: 13.00 - 14.30 uur
 • Aanvang wedstrijd: 15.00 uur
 • Klassen:
  • Heren 83.0, 93.0 & 105.0 kg

Coachinformatie

Iedere deelnemer mag één wedstrijdcoach meenemen en dient die vooraf te registreren. Registreren kan kostenloos tot de zondag 20.30 uur de week voor de wedstrijd. Wedstrijdcoaches dienen lid te zijn bij de KNKF.

Iedere coach dient zich ook bekend te maken met de procedures van de Dopingautoriteit. Zij dienen de module Trainer-Coach 3 te volgen op de e-learning van de Dopingautoriteit. Gebruik bij de e-learning hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij uw KNKF lidmaatschap.

Clubs dienen de wedstrijdcoaches voor hun leden via de speciale inschrijflink uit de uitnodigingsmail in te schrijven. Inschrijven als wedstrijdcoach voor algemene leden kan via de nominatiepagina.

GNSK specifieke coachinformatie

Indien je als coach gebruik wilt maken van de andere faciliteiten bij het GNSK (overnachting, diner, feest et cetera), dan kun je hiervoor een apart pakket aanschaffen via de GNSK organisatie tot dinsdag 9 mei 12:00 uur.

Deelnemersinformatie

In tegenstelling tot het NSK kunnen op deze wedstrijd geen Nederlandse records gezet worden. Er kan alleen met 2,5 kg of een veelvoud daarvan verhoogd worden. Ook telt deze wedstrijd niet als kwalificatiewedstrijd voor het studenten EK of WK.

Deelname-eisen

Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van de studentenstatus bij de Sectie Powerliften. Bekijk hier alle informatie.

Kwalificatie-eisen

Voor deze wedstrijd gelden geen kwalificatie-eisen.

Weging

Deelnemers, let op: bij de weging is een geldig paspoort of een geldige ID-kaart vereist. Identificeren is niet mogelijk met een rijbewijs.

Anti-doping

Iedere deelnemer dient zich bekend te maken met de procedures van de Dopingautoriteit. Zij dienen de module Brons te volgen op de e-learning van de Dopingautoriteit. Gebruik bij de e-learning hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij uw KNKF lidmaatschap.

Prijzen

Dit kampioenschap is een teamwedstrijd voor studentensteden. Je komt automatisch uit voor de studentenstad waar je studeert. Ben je bij een studentenkrachtsportvereniging aangesloten? Alleen maar beter, maar niet verplicht!

De sterkste stad wordt berekend naar het teampuntensysteem van de International Powerlifting Federation (IPF). De eerste negen geplaatsten per gewichtsklasse leveren de stad respectievelijk 12, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 punten op. Daarna 1 punt per deelnemer die een totaal heeft gezet. Alleen de beste 5 plaatsingen worden geteld voor het dames- en herenteam van iedere stad.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor deze wedstrijd bedraagt 65 euro (+ administratiekosten) en men dient lid te zijn van de K.N.K.F. – Sectie Powerliften. Dit bedrag is gelijk aan het GNSK deelname bedrag en is dus inclusief alle GNSK faciliteiten voor het gehele weekend (overnachting, diner, feest et cetera). Je Overkoepelende Studentensportorganisatie (OSSO) hoeft dus niet alsnog voor je te betalen.

Zorg dat je OSSO van je deelname af weet in verband met eventuele subsidie, teamkleding en bijvoorbeeld logistieke aangelegenheden. Bekijk alle OSSO contactgegevens onderaan deze pagina.

Inschrijfformulier

De inschrijf- en wijzigingstermijn loopt van donderdag 9 maart om 19:00 uur tot dinsdag 9 mei 12:00 uur conform de algemene GNSK inschrijvingen. Wijzigingen aanvragen kan alleen via onze contactpagina. Er zijn een beperkt aantal plaatsen.

Bekijk hier de nominaties en het inschrijfformulier

Aangesloten clubs kunnen hun leden alleen inschrijven via hun clubportaal voor deze wedstrijd. De wedstrijdsecretaris van iedere club ontvangt hiervoor een uitnodiging per e-mail.

Je eerste wedstrijd?

Eerste keer coachen of gewoon even opfrissen?

Bekijk dan ons beginnershandboek!

Nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier.