Anti-doping

Dopingautoriteit

De KNKF - Sectie Powerliften staat samen met de KNKF voor een eerlijke en schone sport op alle niveaus. Hierbij staat ook de gezondheid van de leden voorop. Om deze reden voert de Dopingautoriteit controles uit bij onze leden.

De Dopingautoriteit is een onafhankelijke partij die uitvoering geeft aan de Nederlandse Wet uitvoering antidopingbeleid (Wuab). Ook zijn zij aangesloten bij het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA). De missie van de Dopingautoriteit is het realiseren van dopingvrije sport in Nederland. Zij opereren en testen onafhankelijk van sportbonden om zo een veilig en rechtvaardig sportklimaat te stimuleren.

Bekijk het actuele dopingreglement bij onze overkoepelende organisatie KNKF.

E-learning cursus

De Dopingautoriteit stelt online gratis e-learning modules beschikbaar. Op dit platform stoom je jezelf klaar voor het beoefenen van schone sport.

De volgende modules zijn verplicht voor al onze leden bij deelname aan wedstrijden:

  • Voor deelnemers: Brons
  • Voor wedstrijdcoaches: Trainer-Coach 3

Let op: volg de stappen hieronder zodat ons systeem je behaalde modules automatisch kan koppelen. Doe je dit niet, dan kun je niet inschrijven voor wedstrijden.

  • Registreer voor de e-learning met hetzelfde e-mailadres als gebruikt in de KNKF ledenadministratie.
  • Selecteer bij organisatie “KNKF”.
  • Vink uit: “Ik maak bezwaar om gegevens met mijn sportorganisatie te delen”

Wisselen van e-mailadres? Wijzig dit dan in beide systemen, zodat de koppeling intact blijft.

Bekijk ook de website van de Dopingautoriteit. Zij zijn bereikbaar via mail, telefoon en Whatsapp voor al uw dopinggerelateerde vragen.

Dispensatie aanvragen

Indien u medicijnen gebruikt die op de dopinglijst staan, dient u dispensatie aan te vragen. Doe dit bij voorkeur voorafgaande aan de wedstrijd.

Meer informatie en aanvragen op de Dispensatiecommissie webpagina.

Video’s

Dopingcontrole