Lidmaatschap

Inschrijven

De Sectie Powerliften is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond (KNKF). De KNKF is verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Het lidmaatschap verloopt derhalve ook via de KNKF.

De wedstrijdlidcontributie bedraagt momenteel 60 euro per kalenderjaar voor volwassenen. Voor wedstrijdcoaches bedraagt deze 19 euro per jaar.

 1. Inschrijven bij de bond gaat via het KNKF ledenportaal.
  • Kies bij facturatiemodel “Wedstrijdlid” of als wedstrijdcoach “Kader-Coach-Trainer”. Als wedstrijdlid is het ook mogelijk te coachen. Dit later wijzigen is ook mogelijk.
  • Kies bij sport “Powerliften”.
  • Na de aanmelding kun je direct inloggen om je bondslidnummer te bekijken.
  • Goed om te weten:
   • Voor wedstrijdinschrijvingen kan het tot één dag duren voordat je lidmaatschap gesynchroniseerd is met onze systemen.
   • De automatische incasso door de KNKF vindt pas later plaats. Maak dit alstublieft niet ongevraagd over.
 2. Volg de verplichte, gratis e-learningmodule van de Dopingautoriteit.
  • Voor wedstrijdleden is dit “Brons” en voor wedstrijdcoaches “Trainer-Coach 3”.
  • Registreer je hier met hetzelfde e-mailadres als gebruikt bij de KNKF inschrijving.
  • Selecteer bij organisatie “KNKF”.
 3. Lees ons beginnershandboek om je optimaal voor te bereiden!

Club

Lid bij een officiële club? Laat dan de wedstrijdsecretaris van je club je koppelen in de ledenadministratie van de KNKF. Zij kunnen dit doen via ons contactformulier.

Is jouw sportschool, vereniging of personal trainer nog niet aangemeld als club? Dit kan voor slechts 125 euro per jaar! Zie onderaan onze clubpagina voor alle voordelen en hoe in te schrijven.

Nog geen lid van een officiële club? Zonder clublidmaatschap neem je momenteel automatisch deel als “Algemeen lid” op onze wedstrijden. Let wel, na 1 september 2025 is aansluiting bij een club wél vereist voor wedstrijddeelname.

Studentenstatus

Ben je voltijd HBO of WO student? Vraag dan de studentenstatus aan voor verschillende studentenvoordelen.

Buitenlandse nationaliteit

Het is ook mogelijk om met een buitenlandse nationaliteit lid te worden van onze bond. Het is dan alleen niet mogelijk mee te doen aan Nederlandse Kampioenschappen (NK), maar wel aan alle zogenoemde Open Cup wedstrijden. Lever hiervoor een toestemmingsbrief in van het bestuur van het IPF filiaal in het land waarvan je de nationaliteit hebt.

It is possible to join our federation with a foreign nationality. This allows you to participate in all so-called Open Cup competitions. For Dutch National championships (in Dutch: NK) however the Dutch nationality is required. In order to apply please send us an official letter of approval from the board of the IPF affiliate in your home country.

Most of our communication is in Dutch, but if you encounter any issues, please let us know.

Minimale leeftijd en 16-

Vanaf de 14e verjaardag is het mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden.

Ouders/verzorgers dienen voor leden onder de 16 eenmalig toestemming te geven in verband met de AVG. Dit kan via het contactformulier.

Uitschrijven

Dit kan gemakkelijk via het KNKF ledenportaal of via https://knkf.nl/contact.

Afmelden van het jaarlidmaatschap moet gebeuren vóór 1 december van het lopende jaar. Afmelden van het kwartaallidmaatschap dient één maand vóór het nieuwe kwartaal te gebeuren.