Studentenstatus

Studentensport Nederland

Ben je voltijd HBO of WO student? Vraag dan de studentenstatus aan!

  • Je betaalt voor iedere wedstrijd maar 20 euro inschrijfgeld.
  • Je kunt meedoen aan het Nederlands Studentenkampioenschap (NSK)!

Eisen

Voor de definitie van student hanteren we de eisen van Studentensport Nederland (SSN) voor deelname aan NSK’s:

  • Je bent voltijd HBO/WO-student.
  • Je hebt de minimale leeftijd van zestien jaar en de maximale leeftijd van dertig jaar.
  • Je studeert aan een onderwijsinstelling die aangesloten is bij SSN. Bekijk hier alle aangesloten organisaties en onderwijsinstellingen (PDF bestand eerste alinea).
    • Een uitzondering hierop zijn HBO instellingen uit andere studentensteden dan op de SSN lijst.

Ook met een buitenlandse nationaliteit kan deze status aangevraagd worden.

Meer informatie op de website van SSN.

Aanvragen

Stuur je bewijs van inschrijving (enrollment certificate) aan je onderwijsinstelling o.v.v. je bondslidnummer naar [email protected]. De meeste universiteiten en hogescholen sturen deze naar je toe per e-mail als PDF.

Heeft jouw onderwijsinstelling meerdere vestigingen (zoals bijv. de Haagse Hogeschool en Fontys)? Zet er dan bij in welke studentenstad de vestiging zit waar je studeert. Dit is van belang voor de automatische bepaling van je Overkoepelende Studentensport Organisatie (OSSO).

Zodra je op de studentenlijst gezet bent, krijg je een bevestiging. Daarna kun je automatisch voor iedere wedstrijd inschrijven onder je studentenstatus zolang deze geldig is. Achteraf deze status toekennen bij reeds uitgevoerde wedstrijdinschrijvingen is niet mogelijk.

Collegejaar

Een collegejaar loopt van 1 september tot en met 31 augustus. Wij bewaren de bewijzen van inschrijving van het huidige en het vorige collegejaar. Je studentenstatus verloopt automatisch, dus zorg dat je altijd de meest recente versie aangeleverd hebt voor alle voordelen.

Bewijs huidig collegejaar

Met een actueel bewijs betaal je maar 20 euro in dat collegejaar bij wedstrijdinschrijvingen voor officiƫle wedstrijden.

Bewijs vorig collegejaar

Geen actueel bewijs, maar wel het bewijs van vorig collegejaar? Daarmee krijg je de status alumnus. Hierbij geldt geen studententarief, maar is het wel mogelijk om deel te nemen aan het NSK volgens de regels van SSN.