Verslag EK Powerliften Equipped 2018

Door Maaike | May 20, 2018

Na het WK bankdrukken equipped gaan we gelijk door naar het EK equipped powerliften. Dit jaar is het in Pilsen, Tsjechiƫ. Voor de oudjes/ervaren lifters onder ons een bekende locatie. Zo bekend dat de wifi op onze telefoons automatisch verbinding maakt. Dit jaar hebben we een klein team dat zich heeft gekwalificeerd voor het EK. En opnieuw gaan hebben we alleen vrouwelijke lifters, girlpower!

EK Powerliften Equipped 2018

Als eerste lifter hebben we Sandra Wildeman in de -57kg klasse. Dit was een van de sterkste klasses van het EK, twee van de top 3 staan in de top 3 best lifters van alle dames. Na een heerlijke opener op de squat en een zware tweede beurt ging Sandra voor een 175kg in haar derde beurt. Dit was een geweldige strijd die per millimeter omhoog ging, maar uiteindelijk een goede beurt met 3 witte lampen opleverde. Omdat ze alles uit haar squat heeft gehaald heeft ze voor de zekerheid een groter shirt aangetrokken voor het bankdrukken. Drie goede beurten en een mooie 97.5kg met bankdrukken. Vervolgens de deadlift waarvan we weten bij Sandra dat we deadlift dansjes kunnen verwachten. Een 162.5kg tweede beurt was 167.5 net iets te zwaar. Ze heeft een mooie 6e plek gehaald en daar mag ze trots op zijn. Elke kilo die erin zat heeft ze eruit gehaald.

De eerst volgende wedstrijd voor Nederland was de -84kg klasse met twee lifters, Ankie Timmers en Iris Kensenhuis. Voor Iris is dit haar eerste equipped internationale wedstrijd en wat heeft ze het toch goed gedaan. Met een makkelijke opener van 192.5kg squat heeft ze uiteindelijk 207.5kg gesquat, de magische 200kg is ze voorbij. Dan door naar Iris haar minst favoriete onderdeel, bankdrukken. Wel drie goede beurten: 87.5, 92.5 en 95 kg en misschien nog ruimte voor meer. Het is tijd voor Iris haar favoriete onderdeel en dat hebben we gezien ook. Een gouden medaille op deadlift met een 232.5kg. Met een totaal van 535kg heeft ze een mooie 7e plek gehaald.

Dit jaar tilde Ankie Timmers niet in de -72kg klasse maar in de -84kg klasse. Ze heeft tijdens het WK equipped in november een zware rugblessure opgelopen en is maanden bezig geweest om terug te komen op niveau. Veel geduld hebben en rustig weer opbouwen is ze teruggekomen op dit niveau. Squat verliep niet heel lekker en heeft ze alleen haar opener gehaald, wel een mooie 215kg. Vervolgens bankdrukken een van de twee favoriete onderdelen van Ankie. Ze begon met een 165kg en een 170kg tweede beurt wat haar een gouden medaille op het onderdeel bankdrukken opleverde. Bij het deadliften heeft ze laten zien dat ze helemaal terug is. Drie goede beurten 210, 217.5 en 222.5 kg, een zilveren medaille op deadlift en een 607.5kg totaal. Zilveren medaille totaal, Ankie Timmers is terug!!

Tijdens het EK hebben de atleten niet alleen getild, er is ook nog een scheidsrechter examen afgelegd door Sandra Wildeman. Ze is met vlag en wimpel geslaagd voor Cat. 2. Gefeliciteerd Sandra!