Verslag WK Powerliften Classic 2018

Door Maaike | June 20, 2018

Wat was het toch weer een geweldig toernooi. Tijdens het grootste toernooi van het jaar met bijna 700 lifters verspreid over 2 weken hebben we weer veel kunnen genieten. Het team begint zoals elk jaar met de masters, vervolgens de (sub) junioren en als afsluiting de senioren.

Ook dit jaar hadden we weer een aantal masters die mooi resultaat hebben neergezet. Voor de meeste was dit het eerste internationale toernooi en anders was het wel het eerste WK dat ze hebben getild. Zeer knap wat zij hebben neergezet, dat is een applausje waard.

Hieronder de resultaten:

Christine Rebello -52kg klasse (master 1)

 • Squat: 100kg
 • Bankdrukken: 62.5kg
 • Deadlift: 140kg
 • Total: 302.5kg (6e plek)

Harry Seriese 120+kg klasse (master 2)

 • Squat: 255kg (brons)
 • Bankdrukken: 170kg
 • Deadlift: 260kg
 • Totaal: 685kg (4e plek)

Ina Koolhaas Revers -63kg klasse (master 4)

 • Squat: 90kg (goud)
 • Bankdrukken: 57.5kg (zilver, Europees Record)
 • Deadlift: 133kg (goud, Wereld Record)
 • Totaal: 280.5kg (goud, Wereld Record)

Na de masters gingen we verder met de (sub) junioren. Helaas is Bob van den Boogaard uitgevallen (blessure) en hielden we maar 1 junior over. Isabelle Feteris heeft echt een heerlijke wedstrijd getild. Dit was haar eerste internationale wedstrijd maar wat een geweldig resultaat. Twee medailles binnengesleept en meerdere Nederlands junioren records neergezet.

 • Squat: 157.5 (NL junioren record)
 • Bankdrukken: 100kg (brons)
 • Deadlift: 185kg (NL junioren record)
 • Total: 442.5kg (brons, NL junioren record) (4e plek)

De laatste paar dagen zijn aangebroken en eindelijk mogen de senioren gaan tillen. We hebben echt een paar geweldige spannende wedstrijden. Vooral de -63kg, -84kg, -66kg & -105kg klasse zijn zeker een aanrader om terug te kijken. Helaas hadden wij dit jaar geen mannen in de open categorie, alleen maar girlpower.

Als eerste was Pleun Dekkers aan de beurt in de -52kg klasse. Ook voor Pleun was dit haar eerste WK en is het allemaal toch even anders dan een wedstrijd in Nederland. Ze tilde in een hele sterke klasse waaronder de best lifter van het WK in tilde. Ze heeft een prima wedstrijd getild, met zelfs een persoonlijk record op de deadlift en totaal.

 • Squat: 137.5kg
 • Bankdrukken: 77.5kg
 • Deadlift: 152.5kg (NL record)
 • Totaal: 367.5kg (NL record) (9e plek)

Aangebroken tot een van de spannendste wedstrijden van het WK, de -84kg klasse. We hadden 2 lifters in deze klasse, Ielja Strik & Iris Kensenhuis. Dit was een geweldige klasse om naar te kijken, want er waren zo veel Wereld Record pogingen verbroken dat het niet meer bij te houden was. Daarnaast zaten er twee junioren in deze klasse die volledig meededen met de strijd voor de medailles. Ook Ielja deed mee met deze strijd en heeft uiteindelijk de bronzen medaille kunnen veroveren met bijna een nieuw Wereld Record op het onderdeel bankdrukken (138kg) maar dit was net iets te zwaar. Niet alleen Ielja heeft een Wereld Record poging gedaan. Ook Iris heeft een poging gedaan maar dan op het onderdeel deadlift, helaas was ook dit (225.5) net iets te zwaar.

Ielja Strik

 • Squat: 195kg (brons)
 • Bankdrukken: 135kg (goud)
 • Deadlift: 202.5kg (M1 Europees Record)
 • Totaal: 532.5 (brons)

Iris Kensenhuis

 • Squat: 172.5kg
 • Bankdrukken: 87.5kg
 • Deadlift: 215kg
 • Totaal: 475kg (7e plek)

De atleten hebben uiteraard het zwaarste werk gedaan, maar dit hadden ze niet kunnen bereiken zonder de coaches. Bondscoach Pjotr van den Hoek en assistent coach Dogan Tekin hebben super werk geleverd en voor iedere atleet ontzettend hard gewerkt. Lekker bezig geweest mannen!

WK Powerliften Classic 2018