Uitreiking Medailles van Verdienste

Door Maaike | April 10, 2019

Huldiging van Ankie, Brenda en Ielja.

Na het NK Bankdrukken Equipped wereden onze drie golden girls naar voren geroepen voor een huldiging. Dit zijn uiteraard, Ankie Timmers, Ielja Strik en Brenda van der Meulen. Zij kregen een speciale huldiging vanuit de KNKF, de medaille van Verdienste.

Als eerste werd Brenda gehuldigd voor haar prestaties op het Wereld kampioenschappen afgelopen jaar in Zuid-Afrika. Hier werd Brenda wereldkampioen met een 205kg. Voor deze prestatie heeft zij een tweedegraads medaille gekregen.

Ankie en Ielja kregen een derdegraads medaille voor ook een geweldige prestatie. Zij waren de enige twee lifters die van Nederland gekwalificeerd waren voor de World Games 2017. Ankie heeft hier een sterke 595kg totaal getild in de heavy weight class (-72kg) en Ielja een groot totaal gewicht van 640kg in de super heavy weight class (-84kg/84+kg). Het WK equipped 2020 in Noorwegen is het volgende en enige kwalificatie moment voor de World Games in 2021. Gaan we deze toppers daar weer zien?

Dames grote complimenten voor jullie resultaten en we hopen jullie nog velen jaren te zien tillen op mooie wedstrijden!

Ielja, Ankie en Brenda (vlnr)