Gerard du Prie

Door Chris | March 13, 2020

Ons heeft het nieuws bereikt dat Gerard du Prie op 82 jarige leeftijd is overleden.

Gerard was krachtsporter in hart en nieren. Hij was onder andere veelvuldig Nederlands kampioen worstelen. Hij was de éérste Sterkte man van Nederland in 1979, werd veelvuldig Nederlands kampioen Powerliften en in 1986 werd hij op 48 jarige leeftijd Wereldkampioen Equipped Powerliften Master I met een totaal van 850 kilo.

Zijn beste lifts ooit tilde hij op 46 jarige leeftijd tijdens het Nederlands kampioenschap 1984 met een Squat 380 kilo, Bench 245 kilo en Deadlift 327,5 kilo en zette hij een totaal van 952,5 kilo op zijn naam. Een indrukwekkend sportman en persoon die wij niet zullen vergeten.

Gerard du Prie

Wij wensen Gerard zijn familie en vrienden sterkte met het verlies.

Namens de Sectie Powerliften,

Chris Janssen Voorzitter K.N.K.F. - Sectie Powerliften