Powerliften erkend als topsport

Door Chris | July 6, 2020

Powerliften is nu officieel erkend als topsport door NOC*NSF!

Beste powerliftfamilie,

In ons uitgezette beleid van de afgelopen jaren is als onderdeel van onze professionalisering het topsportplan geintroduceerd. In dit plan werden de randvoorwaarden gecreerd welke benodigd waren voor topprestaties van onze atleten te waarborgen en stimuleren.

Onderdeel hiervan was een uitgebreide lobby bij NOC*NSF om erkend te worden als topsport. Dit heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. We kunnen nu vol trots melden dat onze aanvraag voor erkenning als topsport afgelopen NOC*NSF ALV ingewilligd is. Een belangrijke mijlpaal voor onze sport welke veel mogelijkheden zal geven voor onze atleten en organisatie.

U kunt hier in onze sectievergadering stukken de uitgebreidere implicaties lezen van onze algemeen directeur Pieter van de Vijfeijke.

We houden u op de hoogte van de nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.

Namens de Sectie Powerliften,

Chris Janssen
Voorzitter K.N.K.F. - Sectie Powerliften