Afgelasting SBD CUP en Open NK

Door Pieter | October 15, 2020

Deze week zijn de corona-maatregelen van het kabinet verder aangescherpt.

Deze maatregelen hebben verstrekkende gevolgen voor de sportwereld en dus ook voor onze sport. Het huidige pakket aan maatregelen geldt tenminste voor een periode van vier weken. Binnen deze vier weken zijn wedstrijden en evenementen niet toegestaan. Omdat de SBD-Cup gepland staat voor het weekend van 24 & 25 oktober kan deze wedstrijd daarom helaas niet doorgaan.

Het bestuur heeft vandaag ook overleg gehad over het NK Classic Powerliften dat gepland staat voor het weekend van 12 & 13 december. Op dit moment wordt niet verwacht dat over vier weken de maatregelen weer zover worden versoepeld dat het NK kan doorgaan. Wij willen atleten niet langer in onzekerheid laten en hebben daarom tot onze grote spijt moeten besluiten dat ook het NK dit jaar niet doorgaat.

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen op de voet en hebben wij hierover intensief contact met NOC*NSF. Zodra de omstandigheden het toelaten gaan wij aan de slag met de planning voor 2021.

Namens het bestuur van de KNKF – Sectie Powerliften

Pieter van de Vijfeijke