Overlijden Nies Noordeloos

Door Sectiebestuur | January 18, 2024

Oudbondscoach en scheidsrechter overleden.


Reinier Noordeloos, in de volksmond Nies, heeft erg veel voor de Nederlandse Powerliftingbond betekend. Op 2-10-1982 is Nies via KSV Spartacus lid geworden van de NPB, voor deze verenging is hij jaren coach geweest en hebben we met hem veel kampioenschappen en andere prijzen binnen gehaald, zijn internationaal optreden begon in 1986 waar hij het EK heren in de vang en laadploeg bij Wout van der Toorn stond. In de jaren na 1986 tot en met 2006 is Nies als assistent coach en later als hoofdcoach en teammanager actief geweest bij de Nederlandse PL heren en dames ploegen, Nies was zeer gelieft bij de atleten en was een van de beste coaches die we gehad hebben in ons Powerlifting wereldje.

Ook is hij in 1984 toegetreden tot ons scheidsrechterskorps, ook daar was hij altijd inzetbaar, na een aantal jaren op nationaal niveau wist hij zich op te werken tot internationaal Cat1, in de begin jaren van 2000 – 2006 heeft hij ook nog de functie van Voorzitter scheidsrechterscommissie bekleed, maar door zijn drukke werkzaamheden en zijn vele reizen heeft hij voor alle functies moeten bedanken.

En man met een groot sporthart is jammer genoeg veel te vroeg van ons heen gegaan.

-Henk Keizer

Nies
Nies
Nies
Nies